Værd at vide som udlejer

Ønsker du at udleje din bolig hos Housing4rent, har du sikkert spørgsmål, som du gerne vil have svar på. Som boligudlejer er det godt at kende de vigtigste faldgruber, når det kommer til udlejning af bolig. Der er nemlig en lang række regler, man skal være opmærksom på. Du finder de væsentligste her.

Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf.:+45 53 53 45 51.

Vi har typisk mange internationale lejere, der kommer til Danmark for at arbejde i større virksomheder. Vi udlejer også til almindelige danske familier, par eller singler.  Vi screener alle lejere uanset hvilken type lejer, der er tale om.

Liggetiden for vores boliger afhænger af meget af sæsonen, boligens stand, område etc. Vores boliger har en gennemsnitlig liggetid på mellem 2-5 uger.

Vi anbefaler at man går i gang 2-3 måneder før man ønsker at udleje sin bolig. De fleste internationale kunder rejser ofte til Danmark flere måneder før deres udstationering påbegyndes for at finde bolig og får sikret sig en lejekontrakt etc. Og enkelte kommer og søger bolig med overtagelse efter et par uger.

Vi anbefaler, at udlejer ikke er til stede ved fremvisninger. Den potentielle lejer kan godt føle sig lidt beklemt, når udlejer er til stede og det giver ikke den bedste mulighed for at få boligen udlejet.

Ifølge lejeloven er lejemålet er altid uopsigeligt fra udlejers side i hele lejeperioden. I vores kontrakter er der normalt 9 måneders uopsigelighed og derefter kan lejer opsige med 3 måneders varsel. I de fleste tilfælde kan en tidsbegrænset lejekontrakt ikke opsiges, hverken af lejer eller udlejer, med mindre andet er fremført i kontrakten, eller hvis den fastsatte lejeperiode er under et år.
I visse kontrakter tilføjes en diplomatklausul, som oftest anvendes for expats. Diplomater tilbydes en såkaldt diplomatklausul i kontrakten. Dette betyder af de til enhver tid, med tre måneders varsel, kan opsige lejemålet, dog kun hvis de bliver sendt ud af Danmark. 

Det er vores erfaring at mindre boliger, der udlejes i kortere tid giver en fordel, hvis boligen er møbleret. For større boliger, der udlejes for en længere periode er det en fordel, at boligen er umøbleret, da de internationale lejere oftest gerne vil medbringe egne møbler. Vil du udleje møbleret vil vores råd være at fjerne inventar, som har en affektionsværdi.

Hvis du vil udleje din bolig med møbler er det en god idé, at udarbejde en inventarliste. På den måde har både du og lejer et overblik over, hvilke ejendele i boligen der er dine.

Som udlejer har du forpligtelser i lejeforholdet. Du har ansvaret for, at alle tekniske installationer virker i hele lejeperioden. Hvis eksempelvis opvaskemaskinen går i stykker i lejeperioden, og det ikke er på grund af lejers misligholdelse heraf, har du ansvaret for at reparere eller erstatte opvaskemaskinen.

Vi vil altid anbefale, at du vælger at bekoste en professionel med rengøringen. Det kan spare dig for både tid og arbejde. Du kan få hjælp til rengøringen hos os. Kontakt os for et konkurrencedygtigt tilbud.

Efter den nye lejelov, er det blevet sværere for udlejer at kræve sit lejemål ny istandsat ved fraflytning. Udlejer kan kun kræve normalistandsættelse. Når lejer afleverer boligen tilbage skal det ske i samme stand som boligen var ved indflytningen, dog med undtagelse af alm. slidtage.

Alle beløb du ser på vores hjemmeside er ekskl. moms, da de fleste af vores kunder er erhvervskunder

Housing4rent opkræver første måneds husleje + forbrug samt 3 måneders depositum fra lejer. I visse tilfælde opkræves også forudbetalt leje, det er dog sjældent.

Lejer betaler altid depositum og forudbetalt leje til Housing4rents deponeringskonto. Depositum og den forudbetalte leje overføres derefter til udlejers konto, modregnet Housing4rents salær. Overførslen sker først når der foreligger en underskrevet lejekontrakt samt lejers godkendelse af lejemålet.

Du skal betale skat af dine lejeindtægter, men der er gode fradragsmuligheder. 

Vi oplever mange boligejere, som ikke kan få deres bolig solgt og derfor vælger de den alternative løsning at udleje deres bolig i stedet for.
Housing4rent er åbne overfor at udleje boligen sideløbende med at boligen er til salg. Det kræver dog, at vi har en udlejningsaftale samt at udlejers ejendomsmægler er orienteret og indforstået hermed.

Rygning er ikke tilladt i vores lejemål. Ryger lejeren alligevel i lejemålet, vil lejer skulle betale en specialist for få fjernet sporene fra røgen.